30/09/2024

Odigrana su još dva susreta sedmog kola Premijer lige BiH, susreti u Širokom Brijegu i u Krupi.

Široki Brijeg – Željezničar Sarajevo 0:1

Na stadionu “Pecara” u Širom Brijegu odigran je derbi susret sedmog kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Željezničara iz Sarajeva.

Prvo poluvrijeme ovog meča ponudilo je terensku inicijativu i nešto bolju igru domaćih, ali nije ponudilo pogotke, da bi u nastavku meča Željezničar prvobitno ne koristi jedanaesterac koji je u minuti promašio Lendrić, međutim, u minuti Sarajlije pogotkom Mujezinovića ipak dolazi do vodstva od 1:0, strijelac je bio Mujezinović, što se ispostavilo i kao krajnji ishod ovog duela.

Željezničar je sa ovom pobjedom sada prvenstveni lider, dok je Široki Brijeg unatoč današnjem porazu ostao u vrhu prvenstvene tabele.

Krupa – Sloboda Tuzla 2:3

Foto: Facebook/ FK Krupa

U Krupi na Vrbasu danas je odigran susret sedmog kola Premijer lige BiH između Krupe i Slobode iz Tuzle.

Ovaj meč u Krupi na Vrbasu ponudio je dopadljiv nogomet, ponudio je pet pogodaka i trijumf Slobode rezultatom 3:2, i to tako što su Tuzlaci pogotcima Beganovića u 48. minuti i Mujagića u 53. minuti vodili sa 2:0, da bi Krupa potom pogotcima Nikolića u 58. minuti i 63. minuti poravnala na 2:2, ali gosti iz Tuzle pogotkom u minutibdolaze do novog vodstva, rezultatom 3:2, za ujedno i konačan rezultat susreta.

Sloboda je ovim trijumfom sada u sredini prvenstvene tabele, dok je Krupa nakon poraza ostala na samom začelju prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *