30/09/2024

U vikendu za nama su odigrani susreti četvrtog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na jednom od šest mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na četiri meča.

Strijelci su u ovom kolu bili relativno raspoloženi, postigavši ukupno 18 pogodaka na svim mečevima, od toga po pet pogodaka na mečevima u Bijelom Polju u visokoj gostujućoj pobjedi Ljubuškog nad Bjelopoljcem iz Bijelog Polj, te u Rami u visokoj gostujućoj pobjedi Stoca nad Ramom.

Bjelopoljac Bijelo Polje –Ljubuški 1:4

Foto: Facebook/ NK Ljubuški

Vrlo efikasan susret u okviru ovog kola odigrali su u Bijelom Polju timovi Bjelopoljca i Ljubuškog, a susret se završio pobjedom gostujućeg tima rezultatom 4:1, te je shodno tome Ljubuški nakon pobjede i dalje prvoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Bjelopoljac uslijed poraza sada pretposljednji tim prvenstvene tabele.

Kamešnica Podhum kod Livna – Klis Buturović Polje 0:1

Interesantan susret u okviru ovog kola odigrali su u Podhumu kod Livna timovi Kamešnice i Klisa iz Buturović Polja, a susret se završio pobjedom gostujućeg tima rezultatom 1:0, te je shodno tome Klis sada drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Kamešnica nakon poraza sada na šestoj poziciji prvenstvene tabele.

Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje– Turbina Jablanica 1:1

Foto: Facebook/ FK Turbina Jablanica

Zanimljiv duel u okviru ovog kola odigrali su u Gornjem Vakufu/Uskoplju timovi Sloge i Turbine iz Jablanice, a susret se završio neriješenim rezultatom 1:1, te je zahvaljujući tome tim iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja sada na petoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Turbina nakon ovog kola sada jedanaestoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati četvrtog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon četvrtog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *