29/09/2024

Nogometaši Eldin Suljić i Samir Čakar nisu više članovi prvoligaša Vis Simm-Bau iz Kosove, zvanično je potvrdio ovaj klub.

“Eldin Suljić i Nogometni klub “VIS SIMM BAU” danas su sporazumno raskinuli saradnju.

NK VIS SIMM BAU ovim putem se zahvaljuje Suljiću na dosadašnjoj suradnji te 27-ogodišnjem veznom igrači želi svu sreću u nastavku fudbalske karijere.

Suljić je član našeg kluba od augusta 2018. godine te je bio jedna od najvažnijih karika historijske ekipe koja je izborila plasman u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Eldin je za naš klub odigrao 53 zvanične utakmice te postigao ukupno 20 golova. Jedan od njih možete pogledati u priloženom videu.

Sulja, hvala ti i sretno u nastavku karijere.

Samir Čakar je još jedan igrač historijske ekipe koji je danas sporazumno raskinuo saradnju sa NK VIS SIMM BAU.

Čakar Samir je član naše ekipe od jula 2019. godine i historijsku sezonu za naš tim je završio kao najbolji strijelac ekipe sa postignutih 9 golova prije prekida prvenstva uzrokovanog pandemijom COVID-19.

Sigurno je da će ovaj 29-ogodišnji napadač ubrzo naći novi angažman, a mi sigurno nećemo zaboraviti njegov udarac sa 11 metara u finalu turnira u Vitezu, kada je golmana ekipe FK Rudar Kakanj prevario maestralnom “panenkom”. Gol možete pogledati u priloženom videu.

Čaki, hvala ti za sve, te Nogometni klub “VIS SIMM BAU” ti ovim putem želi svu sreću u nastavku karijere.” – navodi se iz NK Vis Simm-Bau.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *