29/09/2024

U okviru grupe “B” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Engleskoj, danas su u Zenici, u Trening centru NS/FS BiH, snage odmjerile ženske nogometne reprezentacije BiH i Danske.

Bosna i Hercegovina – Danska 0:4

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici danas su u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine snage odmjerile ženske nogometne reprezentacije BiH i Danske, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Veći dio prvog poluvremena pritekao je u terenskoj inicijativi i generalno boljoj igri reprezentacije Danske, koja u 37. minuti i koristi bolju igru, te iz jedanaesterca dolazi do vodstva od 1:0, strijelac je bila Nadim.

U 43. minuti već je bilo i 2:0 za gošće, strijelac je bila Troelsgaard, te se činilo da će to biti i ishod prvog poluvremena.

Ipak, konačan rezultat prvog dijela meča nije bio 2:0, već bio je 3:0 Dansku, strijelac je bila Sevecke u 48. minuti.

U nastavku meča Danska je samo privela utakmicu kraju, i u 90. minuti pogotkom Christinansen došla do vodstva od 4:0, što je dakle bio i krajnji epilog duela.

Danska je sa ovom pobjedom sada u dobroj poziciji da izbori plasman na prvenstvo Evrope, dok je selekcija BiH nakon poraza znatno umanjila svoje šanse za takvo što.

Nakon meča, izjavu za medije ponudila je i selektorka nogometne reprezentacije BiH, Samira Hurem, što možete poslušati u sljedećem video prilogu:

Tabela grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Engleskoj:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *