29/09/2024

Danas i večeras su širom Evrope igrani mečevi drugog pretkola Evropske lige, a među njima su bili i mečevi u Sloveniji između Olimpije iz Ljubljane i Zrinjskog iz Mostara, te u Banjaluci između Borca i portugalskog kluba Rio Ave.

Olimpija Ljubljana (Slovenija) – Zrinjski Mostar 2:3

Na stadionu “Stožice” u Ljubljani večeras je odigran susret drugog pretkola Evropske lige između Olimpije iz Ljubljane i Zrinjskog iz Mostara.

Foto: Facebook/ HŠK Zrinjski Mostar

Ekipa Olimpije bolje je ušla u ovaj meč i u 19. minuti pogotkom Ivanovića došla do prednosti rezultatopm 1:0, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Foto: Facebook/ HŠK Zrinjski Mostar

U nastavku meča prvobitno Zrinjski pogotkom Bilbije u 51. minuti poravnava rezultat na 1:1, međutim, Olimpija u 81. minuti pogotkom Vombergara dolazi do novog vodstva, ovaj put rezultatom 2:1, da bi Zrinjski u 84. minuti novim pogotkom Bilbije došao do poravnanja na 2:2, što je bio i konačan ishod regularnog toka meča, te se otišlo u produžetke.

Foto: Facebook/ HŠK Zrinjski Mostar

Produžetke idealno otvara Zrinjski, koji u 92. minuti pogotkom Ivančića dolazi do vodstva rezultatom 3:2, što je na kraju bio i konačan ishod ovog vrlo efikasnog susreta, te je mostarski klub ovim trijumfom izborio plasman u narednu rundu takmičenja.

Foto: Facebook/ HŠK Zrinjski Mostar

Zrinjski će u u okviru trećeg pretkola Evropske lige igrati sa kiparskim Apoelom iz Nikozije, a meč će biti odigran u Nikoziji.

https://www.facebook.com/132525100022/posts/10164146807935023/

Borac Banjaluka – Rio Ave (Portugal) 0:2

Gradski stadion u Banjluci večeras je bio mjesto susreta drugog pretkola Evropske lige, sastali su se Borac i portugalski RIo Ave.

Foto: Facebook/ FK Borac Banjaluka

Poslije prvog poluvremena ovog susreta nije bilo pogodaka, da bi u nastavku Rio Ave imao terensku inicijativu i nekoliko dobrih prilika za pogotke, međutim, pogodaka nije bilo sve do samog finiša, kada prvobitno u 90. minuti Tarantini svojim pogotkom donosi Portugalcima prednost od 1:0, a potom u 96. minuti Jombor postiže i drugi pogodak za goste, za vodstvo od 2:0, što se u konačnici ispostavilo i kao krajnji epilog ovog duela.

Foto: Mondo.ba

Rio Ave je ovim trijumfom izborio plasman u treće pretkolo Evropske lige gdje će u gostima igrati sa turskim Besiktasem iz Istanbula, dok je Borac sa ovim porazom ujedno završio svoj ovosezonski evropski nastup.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *