29/09/2024

Odigrana su još dva susreta današnjeg programa osmog kola Premijer lige BiH, susreti u Sarajevu i u Bijeljini.

Željezničar Sarajevo – Krupa 0:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu danas su se u okviru drugog kola Premijer lige BiH sastali Željezničar i Krupa, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Početak utakmice donio je terensku inicijativu Željezničara, dok se Krupa bazirala na defanzivu, kontra napade, i prekide, a upravo iz prekida gosti u 16. minuti pogotkom Makitana dolaze do vodstva od 1:0, što je unatoč kasnijim napadima domaćih bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta Željezničar je bio znatno bolji tim na terenu, pogodili su dimaći i okvir gola, međutim, bez konkretne završnice što se tiče onog najvažnijeg, dakle pogidaka, što je ekipi Krupe naposlijetku i omogućilo da očuva rezultat iz prvog dijela susreta, te su gosti rezultatom 1:0 naposlijetku stigli i do trijumfa.

Krupa je ovim trijumfom napravila veliki korak naprijed u borbi za opstanak u ligi, dok je Željezničar nakon poraza napravio korak unazad u borbi za naslov ovosezonskog prvaka BiH.

Radnik Bijeljina – Olimpik Sarajevo 4:0

Na Gradskom stadionu u Bijeljini danas su se u okviru osmog kola Premijer lige BiH sastali Radnik i Olimpik iz Sarajeva.

Ovaj duel dva tima koji se bore za opstanak u ligi ponudio je pogotke samo jednog tima, tima Radnika, odnosno, Bijeljinci su svoje rivale savladali sa 4:0, pogotke su postizali Bradonjić u 1. minuti, potom, Mekić u 65. minuti, Bradonjić u 68. minuti, te Huseinbašić u 99. minuti.

Radnik je ovim trijumfom sada dodatno pobjegao od pozicija koje po završetku sezone vode u niživrang takmičenja, dok je Olimpik nakon poraza ostao posljednjeplasirani tim prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog osmog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *