29/09/2024

Novi igrač FK Sloboda Tuzla postao je Mirza Halvadžić, dvadesetčetverogodišnji napadač rođen u švedskom gradu Lundu, a ugovor sa tuzlanskim premijerligašem je potpisao na dvije godine.

“Danas sam završio ugovor i drago mi je što sam igrač Slobode. Tu sam već sedam dana sa ekipom. Trenirao sam tu, vidio sam kako to sve izgleda. Sviđa mi se atmosfera, igrači i treneri su me prihvatili. Osjetim da svi idu prema zajedničkom cilju. Bio sam jednom na Tušnju. Svidjela mi se atmosfera koju prave navijači. Volio bih da se što prije navijači vrate na stadion kako bih tu atomosferu osjetio u crveno crnom dresu” – kazao je Halvadžić za zvaničnu stranicu FK Sloboda Tuzla.

“Halvadžić je školu fudbala prošao u švedskom Malmeu, nakon toga je bio u Norkopingu i Teleborgu. U Željezničaru je proveo nepunih godinu dana, a zatim se opet vraća u Švedsku, u Mjalby. U Slobodu dolazi iz švedskog Lundsa.” – navodi se iz FK Sloboda Tuzla.

Inače, Halvadžić je svojevremeno nastupao i za juniorsku reprezentaciju Švedske, dok za “A” reprezentaciju ove države do sada nije nastupao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *