29/09/2024

U vikendu za nama su odigrani susreti petog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na pet od šest mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok se gosti nisu radovali niti na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 22 pogotka na svim mečevima, od toga pet pogodaka na meču u Livnu u domaćoj pobjedi Troglava 1918 nad Ramom.

Ljubuški –Kamešnica Podhum kod Livna 4:0

Interesantan susret u okviru ovog kola odigrali su u Ljubuškom timovi Ljubuškog i Tomislava iz Tomislavgrada, a susret se završio pobjedom domaćeg tima rezultatom 4:0, te je shodno tome Ljubuški nakon pobjede i dalje prvoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Kamešnica uslijed poraza sada sedmoplasirani tim prvenstvene tabele.

Klis Buturović Polje – Bjelopoljac Bijelo Polje 2:1

Foto: Facebook/ FK Klis Buturović Polje

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Buturović Polju timovi Klisa i Brotnja iz Čitluka, a susret se završio pobjedom domaćeg tima rezultatom 2:1, te je shodno tome Klis sada drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Brotnjo nakon poraza sada na jedanaestoj poziciji prvenstvene tabele.

Troglav 1918 Livno – Rama 3:2

Najefikasniji u okviru ovog kola odigrali su u Livnu timovi Troglava 1918 i Rame, a susret se završio gostujućom pobjedom Troglava rezultatom 3:2, te je zahvaljujući tome tim iz Livna sada na trećoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Rama nakon ovog poraza sada desevoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati petog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon petog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *