29/09/2024

U okviru grupe “B” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Engleskoj, danas su u Zenici, u Trening centru NS/FS BiH, snage odmjerile ženske nogometne reprezentacije BiH i Italije.

Bosna i Hercegovina – Italija 0:5

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici danas su u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine snage odmjerile ženske nogometne reprezentacije BiH i Italije, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Već od samog starta reprezentativke Italije imale su terensku inicijativu i generalno bolju igru, što je u 18. minuti došlo na naplatu, odnosno, Italija dolazi do vodstva od 1:0, strijelac je bila Galli.

U 39. minuti već je bilo i 2:0 za gošće, strijelac je bila Girelli, te je taj rezultat bio ujedno i ishod prvog poluvremena.

U nastavku meča Italija je samo potvrdila da je trenutno spremnija i kvalitetnija selekcija od BiH, i to na način da su gošće u periodu od 54. minute do 64. minute iz tri jedanaesterca u izvedbi Girelli postigle dva pogotka i došle do vodstva od 4:0, dok je jedan jedanaesterac u tom periodu meča, tačnije u 60. minuti, ovoj igračici odbranila domaći golman Hasanbegović.

Do kraja meča Italijanke su u 87. minuti došle i do vodstva od 5:0, strijelac za, ispostaviće se, konačan rezultat susreta bila je Linari.

Italija je sa ovom pobjedom sada u veoma dobroj poziciji da izbori plasman na prvenstvo Evrope 2022. godine.

S druge strane, selekcija Bosne i Hercegovine je nakon ovog poraza definitivno izgubila svoje šanse za takvo što.

Tabela nakon nepotpunih devet kola kvalifikacione grupe B za žensko Evropsko prvenstvo 2022:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *