29/09/2024

U ovim trenutcima u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, igra se susret devetog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. u Engleskoj između ženskih nogometnih reprezentacije BiH i Italije.

Vrlo interesantna pojava vezana za tok ovog susreta dogodila se u periodu od 54. mimute do 64. minute, kada su reprezentativke Italije imale čak tri jedanaesterca, i sve u izvedbi jedne igračice.

Naime, prvobitno su Italijanke u 54. minuti iz jedanaesterca postigle pogodak, strijelac je bila Girelli, da bi u 60. minuti ista igračica promašila udarac sa jedanaest metara, preciznije, njen pokušaj odbranila je golman domaće selekcije Hasanbegović.

Da jedanaesterci dobiju svoj “hatt-trick”, pobrinule su se Italijanke u 64. minuti, kada Girelli po drugi put, dakle sa jedanaest metara, pogađa mrežu domaće reprezentacije, te tako upotpunjava ovu nesvakidašnju situaciju u nogometu.

Inače, reprezentacija BiH odranije je izgubila sve šanse da izbori plasman na Evropsko prvenstvo, dok je Italija u realnoj borbi za takvo što.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *