06/10/2024
IMG_20200924_215325

U Zenici je večeras odigran susret trećeg pretkola Evropske lige između predstavnika BiH, Sarajeva i predstavnika Crne Gore, ekipe Budućnosti.

Sarajevo – Budućnost Podgorica (Crna Gora) 2:1

Na stadionu “Bilino polje” u Zenici večeras su u okviru trećeg pretkola Evropske lige snage odmjerili Sarajevo i predstavnik Crne Gore, Budućnost iz Podgorice, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Već od samog starta nogometaši Sarajeva imali su terensku inicijativu i generalno bolju igru, što je u 4. minuti došlo na naplatu, odnosno, Sarajevo dolazi do vodstva od 1:0, strijelac je bila Tatar.

Ipak, u 45. minuti gosti iz Crne Gore unatoč boljoj igri Sarajeva koriste jednu neopreznost u odbrani, te poravnavaju rezultat na 1:1, strijelac je bio Moraitis.

Rezultat od 1:1 ubrzo se ispostavio i kao rezultat prvog poluvremena, te su igrači oba tima otišli na odmor.

Drugo poluvrijeme krenulo je ofanzivom ekipe iz Podgorice, čiji su igrači počeli stvarali ozbiljne prilike za pogodak, međutim, promašene šanse gostima su se u 67. minuti obile o glavu, s obzirom da je nakon kontra napada Fanimo postigao odličan pogodak za 2:1 u korist Sarajeva.

U 75. minuti Sarajevo ostaje sa igračem manje u polju, iz razloga što je Rahmanović dobio drugi žuti, odnosno, crveni karton, međutim, domaći su se na kraju uspjeli odbraniti i rezultatom 2:1 slaviti veliku pobjedu.

Sarajevo je ovim trijumfom ujedno izborilo plasman u završnu rundu kvalifikacija Evropske lige, te će za ulazak u grupnu fazu igrati na svom terenu sa škotskim Celticon iz Glasgowa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *