08/07/2024

Odigrana su oba današnja susreta devetog kola Premijer lige BiH, susreti u Sarajevu i u Vrapčićima.

Olimpik Sarajevo – Borac Banjaluka 1:4

Na stadionu “Otoka” u Sarajevu danas su se u okviru devetog kola Premijer lige BiH sastali Olimpik i Borac iz Banjaluke, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, ekipa Borca preuzela je terensku inicijativu i počela stvarati prilike za pogodak, a iz jedne takve u 33. minuti Banjlučani pogotkom Lukića dolaze do prednosti od 1:0, što je bio i rezultat prvog dijela susreta.

U nastavku meča, preciznije, u 50. minuti već je bilo i 2:0 za goste iz Banjaluke, strijelac drugog pogotka bio je ponovo Lukić.

Ipak, u 56. minuti domaći se rezultatski vraćaju u igru, odnosno, Olimpik postiže pogodak za smanjenje vodstva gostiju na 2:1, strijelac je bio Hasanović.

Međutim, u 66. minuti Banjalučani povećavaju svoje vodstvo na 3:1, strijelac pogotka koji je faktički već tada odlučio pobjednika bio je Zakarić.

Da 3:1 za goste iz Banjaluke ne bude i krajnji epilog meča, pobrinuo se u 72. minuti ponovo Zakarić, koji svojim pogotkom Borcu donosi prednost od 4:1, za definitivni kraj nadanja sarajevskog tima o pozitivnom rezultatu.

Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao, te je ekipa Borca rezultatom 4:1 stigla i do konačnog trijumfa.

Borac je sa ovom pobjedom sada na drugoj poziciji na tabeli, dok je Olimpik nakon novog poraza ostao na posljednjoj poziciji prvenstvene tabele.

Velež Mostar – Radnik Bijeljina 2:1

Foto: Facebook/ FK Velež Mostar

Stadion “Rođeni” u Vrapčićima danas je bio mjesto susreta devetog kola Premijer lige BiH između Veleža i Radnika iz Bijeljine.

U ovaj meč bolje su ušli gosti iz Bijeljine, koji u 6. minuti pogotkom Šarića dolaze do prednosti rezultatom 1:0, ali do kraja prvog poluvremena Mostarci pogotkom Cvijanovića poravnavaju rezultat na 1:1, što je bio ujedno i rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

U nastavku meča, tačnije u 50. minuti domaći pogotkom Zeljkovića dolaze do vodstva od 2:1, a što se na kraju ispostavilo i kao krajnji epilog ovog susreta.

Velež je sa ovim trijumfom sada na četvrtoj poziciji prvenstva, dok je Radnik nakon poraza sada dvetoplasirani tim prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog devetog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *