08/07/2024

U Krupi na Vrbasu danas je odigran posljednji susret devetog kola Premijer lige BiH, a sastali su se Krupa i Zrinjski iz Mostara.

Krupa – Zrinjski Mostar 0:3

Na stadionu u Krupi na Vrnasu danas su se u okviru devetog kola Premijer lige BiH sastali timovi Krupe i Zrinjskog iz Mostara.

Mostarci su idelano otvorili ovaj susret i već u 14. minuti pogotkom Zlomislića poveli sa 1:0, a četiri minute kasnije Mostarci su imali i vodstvo od 2:0, drugi gol u mrežu Krupe pospremio je u 18. minuti Bilbija, te se rezultatom 2:0 u korist gostiju otišlo i na odmor, uz podatak da je Krupa u 25.minuti ostala i sa igračem manje, s obzirom da je crveni karton dobio Nikolić.

U nastavku meča Zrinjski u 68. minuti dolazi do prednosti od 3:0, strijelac pogotka bio je Trebotić, što se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat ovog duela.

Zrinjski je ovim trijumfom krenuo prema vrhu prvenstvene tabele, dok je Krupa nakon poraza ostala na samom začelju prvenstva, te će tim iz Krupe na Vrbasu u nastavku sezone imati težak zadatak da izbori opstanak u prvenstvu i za narednu sezonu.

Tabela nakon devet odigranih kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *