08/07/2024

U vikendu za nama su odigrani susreti osmog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na šest od osam mečeva slavili domaći timovi, dva duela su završena neriješeno, dok se gosti nisu radovali niti na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili vrlo raspoloženi, postigavši ukupno 37 pogodaka na svim mečevima, od toga deset pogodaka u Miričini, u visokoj domaćoj pobjedi Lokomotive nad Mramorom.

Gradina Srebrenik – Odžak 102 8:0

Foto: Facebook/ OFK Gradina Srebernik

Vrlo efikasan susret u okviru ovog kola odigrali su u Srebreniku timovi Gradine i Odžaka, a susret se završio pobjedom Gradine rezultatom 8:0, te je shodno tome Gradina i dalje prvoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Odžak 102 nakon poraza sada na devetoj poziciji prvenstvene tabele.

Seona –Priluk 1:1

Foto: Facebook/ FK Seona

Interesanatan susret u okviru ovog kola odigrali su u Hasan Polju timovi Seone i Priluka, a susret se završio neriješenim rezultatom 1:1, te je shodno tome Seona nakon sada drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Priluk uslijed ovog remija sada desetoplasirani tim prvenstvene tabele.

Dizdaruša Brčko – Radnički Lukavac 2:1

Zanimljiv duel u okviru ovog kola odigrali su u Brčkom timovi Dizdaruše i Radničkog iz Lukavca, a susret se završio pobjedom Dizdaruše rezultatom 2:1, te je zahvaljujući tome tim iz Brčkog sada na trećoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Mramor nakon ovog poraza ostao šestoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati osmog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon osmog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *