08/07/2024

U vikendu za nama su odigrani susreti šestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na jednom od šest mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na pet mečeva.

Strijelci su u ovom kolu bili neraspoloženi, postigavši ukupno 14 pogodaka na svim mečevima, od toga pet pogodaka na meču u Jablanici u visokoj domaćoj pobjedi Turbine nad Stocem.

Brotnjo Čitluk Ljubuški 0:2

Interesantan susret u okviru ovog kola odigrali su u Čitluku timovi Brotnja i Ljubuškog, a susret se završio pobjedom gostujućeg tima rezultatom 2:0, te je shodno tome Ljubuški nakon pobjede i dalje prvoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Brotnjo uslijed poraza sada pretposljednji tim prvenstvene tabele.

Rama – Klis Buturović Polje 0:1

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Rami timovi Rame i Klisa iz Buturović Polja, a susret se završio pobjedom gostujućeg tima rezultatom 1:0, te je shodno tome Klis sada drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Rama nakon poraza sada na jedanaestoj poziciji prvenstvene tabele.

Turbina Jablanica – Stolac 5:0

Najefikasniji susret u okviru ovog kola odigrali su u Jablanici timovi Turbine i Stoca, a susret se završio domaćom pobjedom Turbine rezultatom 5:0, te je zahvaljujući tome tim iz Jablanice sada na osmoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Stolac nakon ovog poraza sada četvrtoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati šestog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon šestog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *