05/07/2024

Iako je kompanija m:tel potpisala ugovore sa NS FBiH i NS RS o sponzorstvu Prve lige FBiH i Prve lige RS, te su najavljeni direktni TV prijenosi prvenstvenih mečeva u tekućoj sezoni putem kanala Arena Sport, kako sada stvari stoje, od toga u praksi ipak nema i neće ni biti ništa.

“M:tel, kao jedan od lidera telekom operatera na području BiH ovim putem nastavlja davati podršku nogometu, te će preuzeti i prava prenosa za emitovanje utakmica Prve lige Federacije BiH putem kanala Arena sport i na taj način omogućiti svim gledaocima u BiH praćenje utakmica Prve lige FBiH putem TV prenosa.” – navedeno je svojevremeno prilikom potpisa ugovora između kompanije m:tel i NS FBIH.

Ipak, kanal Arena Sport do sada je direktno prenosila tek dva susreta Prve lige FBiH i Prve lige RS, po jedan iz oba prvenstva, a odigrano je više od polovine mečeva u jesenjoj polusezoni, te je shodno tome postalo i više nego jasno da će navijači klubova u ovim prvenstvima biti uskraćeni mogućnosti da gledaju timove koje podržavaju, odnosno, uskraćeni već uveliko i jesu.

Ukoliko se uzme u obzir činjenica da publika nema mogućnost odlaska na utakmice, ovakva situacija zasigurno ne ide u prilog popularizaciji nogometa u BiH, te je jedino rješenje da Arena Sport proda ili ustupi prava nekoj od TV kuća koje imaju mogućnost prenositi prvenstvene mečeve Prve lige FBiH i Prve lige RS.

1 thought on “Ljubitelji nogometa u BiH izigrani, najavljeni TV prijenosi prvenstava Prve lige FBiH i Prve lige RS bez realizacije u praksi!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *