07/10/2024
IMG_20201002_093112

U Zenici je na stadionu “Bilino polje” večeras odigran susret posljednjeg pretkola Evropske lige, sastali su se se aktuelni prvak BiH Sarajevo i aktuelni prvak Škotske, Celtic iz Glasgowa.

Nogometaši Celtica ostvarili su pobjedu rezultatom 1:0, i tako izborili plasman u grupnu fazu takmičenja, dok se Sarajevo porazom oprostilo od ovosezonskih evropskih klupskih takmičenja.

Tim povodom u sali za medije stadiona “Bilino polje” održana je konferencija za štampu FK Sarajevo, uz obraćanje šefa stručnog štaba prvog tima ovog kluba, Vinka Marinovića.

Pored ostalog obraćanja, a na konstataciju novinara portala sportskevijesti.com kako je Celtic isključivo fizički spremniji od Sarajeva, te kako je to jedini razlog zbog kojeg je tim iz Škotske ostvario pobjedu, strateg Marinović istakao je da je to tačno, ali i da je njegov tim dosta dobro stajao tokom čitavog meča i kvalitetno parirao svom fizički nadmoćnijem rivalu.

O čemu je Vinko Marinović govorio nakon utakmice posljednjeg pretkola Evropske lige, poslušajte u sljedećem video prilogu:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *