07/09/2024

Odigran je prvi susret destog kola Premijer lige BiH, susret u Doboju kod Kaknja između Mladosti i Radnika iz Bijeljine.

Mladost Doboj-Kakanj – Radnik Bijeljina 3:2

Na stadionu “MGM Farm Arena” u Doboju kod Kaknja danas su se u okviru desetog kola Premijer lige Bih sastali timovi Mladosti i Radnika iz Bijeljine.

Ekipa Mladosti bolje je otvorila susret i već u 23. minuuti pogotkom Hadžića došla do prednosti rezultatom 1:0, ali Bijeljinci u 29. minuti poravnavaju rezultat na 1:1, što se ispostavilo i kao ishod prvog dijela meča.

U nastavku susreta Radnik u 67. minuti pogotkom Bradonjića dolazi do preokreta i vodstva od 2:1, međutim, Mladost u 84. minuti prvobitno dolazi do poravnanja rezultata na 2:2, strijelac je iz jedanaesterca bio Hiroš, a potom u 90. minuti pogotkom istog igrača i do vodstva od 3:2, što se naposlijetku ispostavilo i kao konačan rezultat ovog meča, uz podatak da je Mladost susret završila sa deset igrača, s obzirom da je drugi žuti, odnosno, crveni karton dobio Hiroš u 91. minuti.

Mladost je sa ovom pobjedom dodatno bodovno pobjegla timovima koji se nalaze na pozicijama koje vode u niži rang takmičenja naredne sezone, dok je Radnik nakon poraza sada tek jedno mjesto iznad zone ispadanja iz prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *