07/09/2024

Odigrani su svi današnji mečevi devetog kola Prve lige FBiH, a naročito zanimljivo bilo je na mečevima u Čapljini i u Konjicu.

Čapljina – Jedinstvo Bihać 1:1

Na stadionu “Bjelave” u Čapljini danas su se u okviru devetog kola Prve lige FBiH sastali timovi Čapljine i Jedinstva iz Bihaća.

Bišćani su bolje ušli u meč i poveli sa 1:0 pogotkoma Fajića, međutim, Čapljinci ubrzo poravnavaju rezulta na 1:1, sttrijelac za ishod prvog poluvremena, ali ispostaviće se i čitavog meča bio je Nikić.

Jedinstvo je sa osvojenim bodom iz ovog meča ostalo na diobi liderske pozicije prvenstvene tabele, dok je Čapljina, suprotno tome, sa ovim remijem ostala na začelju prvenstva.

Igman Konjic – Goražde 3:1

Na Gradskom stadionu u Konjicu danas su u okviru devetog kola Prve lige FBiH snage odmjerili timovi Igmana i Goražda.

Tim iz Konjica idelano je otvorio meč i pogotcima Kašića poveo sa 2:0, da bi do kraja prvog poluvremena Goražde smanjilo vodstvo domaćih na 2:1, strijelac je bio Mihajlović.

U nastavku meča Igman pogotkom Šehića povećava svoje vodstvo na 3:1, što se naposlijetku ispostavilo i kao končan epilog ovog duela.

Igman je ovom pobjedom krenuo prema sredini prvenstvene tabele, dok je Goražde sa ovim porazom ostalo na samom začelju prvenstva.

Svi rezultati današnjeg programa devetog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunih devet odigranih kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *