19/09/2024

U Banjaluci je večeras odigran susret desetog kola Premijer lige BiH između Borca i Veleža iz Mostara.

Susret je rezultatski pripao Banjalučanima, odnosno, Borac je ostvario trijumf rezultatom 2:0, a nakon meča izjave za javnost ponudili su i tteneri oba tima, Feđa Dudić ispred Veleža, te Vlado Jagodić ispred Borca.

“Određen je ovdje tok i prije nego što smo došli. Znalo se ovdje sve i prije nego što je počela utakmica. Nemam šta reći. Vratili smo se u 2002, 2003. godinu, kada se osnovala Premijer liga, kada niko nije mogao boda uzeti vani. I onda se pitamo, što kada izađemo u Evropu, ne možemo ništa napraviti. Kako ćemo napraviti? Rekao sam sve, pa vi shvatite šta sam rekao.” – rekao je Feđa Dudić, vidno razočaran suđenjem na ovom meču.

“Čujete ovu pjesmu zadovoljstva, imali smo cilj da pobijedimo i to smo uspjeli uraditi. Igračima svaka čast, toliko sam stariji od kolege da imam pravo da kažem da je ovo nekulturno, neprofesionalno i nekorektno, i njegovo vođenje ekipe i njegovo ponašanje poslije utakmice. Znali smo da će ovo biti teška utakmica, i bila je teška, a može vama djelovati kao da je Velež imao prividnu inicijativu, ali to je bio naš plan, da iskoristimo neke stvari u njihovoj igri. Mislim da možemo biti zadovoljni.” – istakao je Vlado Jagodić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *