07/10/2024
IMG_20201005_212154

Odigran je i posljednji susret desetog kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu između Željezničara i Tuzla City.

Željezničar Sarajevo – Tuzla City 1:0

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu danas su se u okviru desetog kola Premijer lige BiH sastali Željezničar i Tuzla City, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Početak utakmice donio je terensku inicijativu Tuzla City, dok se Željeznučar bazirao na defanzivu i kontra napade, da bi kasniji razvoj poluvremena donio ravnotežu u odnosu napada dva tima, međutim, do isteka četrdeset i pet minuta nije bilo najvažnijeg, odnosno, pogodaka, i na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu.

U nastavku susreta Željezničar je bio nešto konkretniji tim na terenu, a uslijed toga u 63. minuti se zatresla mreža golmana gostiju iz Tuzle, strijelac za vodstvo Sarajlija bio je Bekrić.

Od tada pa do kraja meča Tuzla City je bio bolji tim na terenu, gosti su stvorili nekoliko prilika za poravnanje, u međuvremenu je Željezničar u 80. minuti ostao i sa igračem manje, tačnije drugi žuti, dakle, crveni karton dobio je Stevanović, da bi se na kraju domaći ipak odbranili i rezultatom 1:0 stigli i do trijumfa.

Željezničar je ovom pobjedom sada trećeplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Tuzla City nakon poraza sada petoplasirana.

Tabela nakon desetog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *