06/10/2024
20201016_111823

Nogometaši Olimpika iz Sarajeva će u 11. kolu Premijer lige BiH ugostiti ekipu gradskog rivala Željezničara.

Esad Selimović, šef stručnog štaba Olimpika, smatra da je njegov tim dobro iskoristio pauzu.

“Radili smo i trudili se te smo pokušali kroz treninge popraviti sve naše nedostatke. Činjenica je da smo primali puno golova, to smo popravljali i to nam daje neko pravo za optimizam pred utakmicu protiv Željezničara da napravimo neki pozitivan rezultat.

Bit će teška utakmica. Željezničar isto ima problema sa ekipama koje se bore za opstanak. Izgubili su dvije utakmice kući, tako da ne možemo očekivati neku ljepotu, pogotovo ako bude teren ovakav kakav jeste. Kad se nešto mora, a Željezničar naravno mora, onda vam to umanjuje kvalitet igre, tako je i sa naše strane. Također, i mi moramo, jer imamo loše rezultate i nalazimo se na posljednjem mjestu na tabeli. Prema mom mišljenju, ne možemo očekivati neku ljepotu fudbala, tu će odlučivati neke sitnice, i ko bude ušao bolje u utakmicu i imao više koncentracije, taj će izvući pozitivan rezultat u ovom duelu.” – rekao je Selimović, te dodao:

“Oni imaju individualni kvalitet. Mislim da imaju složnu ekipu, agresivnost, prema naprijed imaju Lendrića koji može u svakom trenutku riješiti utakmicu, a tu je i Štilić, koji svojom lucidnošću rješava utakmice.

Imamo problema sa nekim igračima koji su roviti i ne znam još uvijek da li ćemo moći računati na njih, ali sam siguran da će svi koji dobiju priliku dati svoj maksimum na terenu.” – završio je šef struke Olimpika iz Sarajeva.

Susret između Olimpika i Željezničara igra se u subotu od 15 sati na stadionu “Otoka”, a direktan prijenos susreta biće emitovan putem platforme MojaTV.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *