06/10/2024
IMG_20201017_163137

Odigrana su dva današnja susreta jedanaestog kola Premijer lige BiH, susreti u Sarajevu i u Krupi na Vrbasu.

Olimpik Sarajevo – Željezničar Sarajevo 0:3

Na stadionu “Otoka” u Sarajevu danas su se u okviru jedanaestog kola Premijer lige BiH sastali Olimpik i Željezničar iz Sarajeva, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, ekipa Željezničara preuzela je terensku inicijativu i počela stvarati prilike za pogodak, a iz jedne takve u 38. minuti gosti pogotkom Lendrića dolaze do prednosti od 1:0, što je bio i rezultat prvog dijela susreta.

U drugom poluvremenu Olimpik je zaigrao dosta ofanzivnije i počeo stvarati šanse, ali je u međuvremenu gostima ostalo dosta prostora za kontra napade, a upravo je iz kontra napada u 71. minuti Željezničar postigao i drugi pogodak i poveo sa 2:0, strijelac je ponovo bio Lendrić.

Do kraja susreta gosti su postigli još jedan pogodak, i to u 85. minuti, strijelac je bio Štilić, za ispostaviće se nova tri boda na kontu Željezničara.

Željezničar je ovim trijumfom sada ponovo na drugoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Olimpik nakon novog poraza ostao posljednjeplasirani tim prvenstva.

Krupa – Mladost Doboj-Kakanj 0:1

Na stadionu u Krupi na Vrbasu danas su se u okviri jedanaestog kola Premijer lige BiH sastali timovi Krupe i Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Prvo poluvrijeme ovog susreta okončalo se bez pogodaka, a u nastavku tim Mladosti u 69. minuti pogotkom Hadžića dolazi do prednosti rezultatom 1:0, što se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat meča.

Mladost je ovim trijumfom dodatno bodovno odmakla od pozicija na tabeli koje za narednu sezonu vode u niži rang takmičenja, dok je Krupa nakon današnjeg poraza ostala pretposljednjitim prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog jedanaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *