05/10/2024
IMG_20201019_145624

U vikendu za nama su odigrani susreti devetog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na četiri od šest mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 26 pogodaka na svim mečevima, od toga šest na meču u Neumu u remiju između Neuma i Rame.

Ljubuški  Turbina Jablanica 5:0

Derbi susret u okviru ovog kola odigrali su u Ljubuškom timovi Ljubuškog i Turbine iz Jablanice, a susret se završio pobjedom tima iz Ljubuškog rezultatom 5:0, te je shodno tome Ljubuški nakon pobjede i dalje prvoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Turbina uslijed poraza sada šestoplasirani tim prvenstvene tabele.

Klis Buturović Polje – Stolac 3:1

Foto: Facebook/ FK Klis

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Buturović Polju timovi Klisa i Stoca, a susret se završio pobjedom Klisa rezultatom 3:1, te je shodno tome tim iz Buturović Polja i dalje drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Stolac nakon poraza na petoj poziciji prvenstvene tabele.

Grude – Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje 1:2

Foto: Facebook/ HNK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje

Jedan od interesantnijih susreta u okviru ovog kola odigrali su u Grudama timovi Gruda i Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, a susret se završio pobjedom Sloge rezultatom 2:1, te je zahvaljujući tome tim iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja sada na sedmoj poziciji prvenstvene tabele, dok su Grude nakon ovog poraza sada devetoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati devetog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon devetog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *