06/10/2024
20201022_222757

Tokom perioda ovogodišnjih restrikcija u BiH uslijed pandemije COVID-19, te prvobitnih zabrana održavanja sportskih manifestacija, i kasnije zabrana za dolazak gledalaca na nogometne stadione, navijačka grupa “Gusari Kakanj” aktivno i vrijedno je radila.

Tako su popularni “Gusari” u periodu restrikcija zbog kojih se nisu igrale prvenstvene nogometne utakmice u BiH, odlučili iskoristiti takva vremena kako bi pomogli Fudbalskom klubu Rudar iz Kaknja.

Pomoćni teren iza gola glavnog terena stadiona pod “Vardom” u Kaknju godinama je zapušten i neodržavan, međutim “Gusari” su uzeli stvar u svoje ruke, podnijeli inicijativu, dobili dozvolu od Uprave Rudara, te pokosili i doveli teren u relativno adekvatno stanje.

Prethodnih godinu dana, “Gusari” su također uređivali stadion, na način da su stvarali murale i grafite, kako sa vanjskog dijela kakanjskog nogometnog zdanja, tako i unutar istog, te je u konačnici sada cijeli stadion uljepšan muralima i natpisima o ljubavi navijača prema Rudaru, kao klubu koji je nedavno obilježio 100 godina postojanja.

Pored toga, uključeni su “Gusari” bili i u samu organizaciju obilježavanja 100 godina Fudbalskog kluba Rudar, na kojoj je priređen veliki pirotehnički performans, i spektakularan vatromet.

Osim toga, navijačka grupa “Gusari” pokrenula je i akciju “Ne zaboravimo legende kluba Rudara”, gdje su dijelili majice starijim i zaboravljenim igračima, a legendama ovog kluba.

Ova akcija je pokrenuta i zaživjela uz pomoć ljudi koji su kupovali članske karte navijačke grupe i majice, čime je ujedno i omogućena kompletan tok i realizacija iste.

Sve ovo su tek neke od velikog broja akcija koje “Gusari” rade, bez da dobijaju ikakvu preveliku pažnju u svome gradu, a koju svakako zaslužuju.

Međutim, kako i sami pripadnici ove navijačke grupe kažu, njima pažnja zapravo i nije bitna, bitna su im samo djela koja čine za svoj Rudar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *