07/10/2024
IMG_20201024_155817

Odigrana su dva današnja susreta devetog kola Premijer lige BiH, susreti u Sarajevu i u Tuzli.

Olimpik Sarajevo – Zrinjski Mostar 3:0

Na stadionu “Otoka” u Sarajevu danas su se u okviru dvanaestog kola Premijer lige BiH sastali Olimpik i Zrinjski iz Mostara, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog duela proteklo je bez pogodaka, a u nastavku u 56. minuti Olimpik dolazi do vodstva od 1:0, strijelac je bio Lekanić iz jedanaesterca.

Samo sedam minuta kasnije, u 63. minuti Olimpik postiže i drugi pogodak i dolazi do vodstva od 2:0, strijelac je ponovo bio Lekanić i ponovo iz jedanaesterca, a uz to Zrinjski je ostao i sa igračem manje, s obzirom da je crveni karton kod skrivljenog jedanaesterca dobio golman Mostaraca Brkić.

U samom finišu meča, u 90. minuti Olimpik je postigao i treći pogodak i došao do prednosti rezultatom 3:0, strijelac je ovoga puta bio Šišić.

Do kraja susreta Olimpik je čuvao stečenu rezultatsku prednost, dok igrački inferiorni Zrinjski nije mogao do povoljnog rezultata, te se ovaj meč i okončao rezultatom 3:0 za tim iz Sarajeva.

Olimpik je ovim trijumfom ostao na posljednjoj poziciji prvenstvene tabele, ali sada sa boljim bodovnim stanjem, dok je Zrinjski nakon poraza ostao u sredini prvenstvene tabele.

Tuzla City – Široki Brijeg 1:1

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli danas su se u okviru dvanaestog kola Premijer ligecBiH sastali timovi Tuzla City i Širokog Brijega.

Nakon prvih četrdeset i pet minuta mreže oba golmana su mirovale, da bi u nastavku u minuti Široki Brijeg pogotkom poveo sa 1:0, međutim, samo minut kasnije Tuzlaci su izjednačili na 1:1, strijelac je bio Crnkić, a što se kasnije ispostavilo i kao konačan rezultat meča.

Ovom podjelom bodova oba tima su ostala u vrhu prvenstvene tabele, s tim da je Široki Brijeg sada četvrtoplasirani, a Tuzla City petoplasiranibtim prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog dvanaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *