07/10/2024
Untitledgradina

U vikendu za nama su odigrani susreti dvanaestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na sedam od osam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok se gosti nisu radovali niti na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili vrlo raspoloženi, postigavši ukupno 35 pogotka na svim mečevima, od toga po devet pogodaka na mečevima u Hasan Polju i u Brčkom.

Gradina Srebrenik – Prokosovići 4:0

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Srebreniku timovi Gradine i Prokosovića, a susret se završio pobjedom Gradine rezultatom 4:0, te je shodno tome Gradina i dalje prvoplasirani tim prvenstvene tabele, dok su Prokosovići nakon poraza sada na trinaestoj poziciji prvenstvene tabele.

Seona – Svatovac Poljice 6:3

Foto: Facebook/ FK Seona

Vrlo efikasan susret u okviru ovog kola odigrali su u Hasan Polju timovi Seone i Svatovca iz Poljica, a susret se završio pobjedom Seone rezultatom 6:3, te je uslijed toga Seona sada drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Svatovac nakon poraza sada sedmoplasirani tim prvenstvene tabele.

Orahovica 74 – Gornji Rahić 3:0

Foto: Facebook/ NK Orahovica 1974

Jedan od interesantnijih susreta u okviru ovog kola odigrali su u Orahovici timovi Orahovice 74 i Gornjeg Rahića, a susret se završio pobjedom Orahovice 74 rezultatom 3:0, te je zahvaljujući tome tim iz Orahovice sada na jedanaestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Gornji Rahić nakon ovog poraza sada devetoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati dvanaestog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon desetog dvanaestog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *