08/10/2024
1603904687072-1

Odigran je zaostali susret šestog kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu između Željezničara i Zrinjskog iz Mostara.

Željezničar Sarajevo – Zrinjski Mostar 1:0

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu danas su se u okviru zaostalog susreta šestog kola Premijer lige BiH sastali Željezničar i Zrinjski iz Mostara, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Početak utakmice donio je terensku inicijativu Željezničara, dok se Zrinjski bazirao na defanzivu i kontra napade, da bi kasniji razvoj poluvremena donio ravnotežu u odnosu napada dva tima, međutim, do isteka četrdeset i pet minuta nije bilo najvažnijeg, odnosno, pogodaka, i na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu.

U nastavku susreta Željezničar je bio nešto konkretniji tim na terenu, a uslijed toga u 71. minuti se zatresla mreža golmana gostiju iz Mostara, strijelac za vodstvo Sarajlija bio je Ikić.

Od tada pa do kraja meča Zrinjski je zaigrao ofanzivnije kako bi došao do poravnanja, međutim, domaći su disciplinovanom igrom čuvali, i na kraju i očuvali stečenu rezultatsku prednost, i u konačnici rezultatom 1:0 stigli i do trijumfa.

Željezničar je ovom pobjedom sada drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Zrinjski nakon ovog poraza ostao na sedmoj poziciji ovosezonskog prvenstva.

Tabela nakon dvanaest odigranih kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *