07/10/2024
Untitledgradacac

Nogometni klub Zvijezda iz Gradačca izdao je saopštenje za javnost na temu pristupa i zalaganja Grada Gradačac vezano za rad kluba, a što u nastavku prenosimo u cjelosti:

“Ovim saopćenjem za javnost, izražavamo svoju zahvalnost gradu Gradačcu, gradskim službama i gradonačelniku Dervišagić Edisu, na podršci i potpori za najstariji, najznačajniji i nažalost najugroženiji sportski kolektiv u Gradačcu ( NK Zvijezda Gradačac ).

Naime, izuzetno smo zadovoljni pristupom i zalaganjem za opstanak kluba, reorganizaciju kluba, stvaranje uslova i pretpostavki za dalje djelovanje, rast i razvoj NK Zvijezda Gradačac.

Grad i lokalna gradska uprava, u ovim teškim trenucima, svjesna značaja i bitnosti postojanja i razvoja sporta u cijelosti u našoj lokalnoj zajednici, je na primjeru NK Zvijezda Gradačac zasigurno potvrdila svoj rad, ispunila svoje dužnosti, opravdala epitet glavnog zaštitnika lokalnog sporta kao pozitivne društvene aktivnosti.

UO NK Zvijezda Gradačac, obavještava javnost, da će poduzeti sve potrebne mjere i radnje, u najvećoj mogućoj mjeri, sa ciljem poboljšanja stanja u ovom sportskom kolektivu, naročito će se truditi i zalagati da adekvatno sportski, rezultatski, i organizacijski, odgovori pruženoj gradskoj podršci.

Da bi ostvarili ciljeve i realizovali planove, pored grada Gradačca, naravno da je potrebna i šira društvena podrška, pravnih i fizičkih lica, odnosno potrebna je potpuna lokalno-društvena kohezija i sinergija, za koju se nadamo da će biti dosegnuta, te stoga pozivamo na podršku i saradnju sve pravne subjekte i druga lica.

Stabilizacija kluba, vraćanje povjerenja navijača i simpatizera, profesionalno upravljanje ovim sportskim resursom, dugoročno planiranje rasta i razvoja, a ne kratkoročno razmišljanje i djelovanje, je geslo nove upravljačke strukture NK Zvijezda Gradačac.

Predsjednik i članovi upravnog odbora NK Zvijezda Gradačac.” – navodi se iz NK Zvijezda Gradačac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *