07/10/2024
1604174424305

Odigran je posljednji susret današnjeg programa trinaestog kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu između Željezničara i Radnika iz Bijeljine.

Željezničar Sarajevo – Radnik Bijeljina 3:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu danas su se u okviru trinaestog kola Premijer lige BiH sastali Željezničar i Radnik iz Bijeljine, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Početak utakmice donio je terensku inicijativu Željezničara, međutim, Radnik je u 15. minuti iznenađujuće poveo sa 1:0, strijelac je bio Vušurović.

Ipak, u 34. minuti rezultat na semaforu bio je poravnat na 1:1, gol za Željezničar postigao je Štilić, a u 45. minuti domaći postižu i drugi pogodak i dolaze do potpunog preokreta i vodstva rezultatom 2:1, strijelac je bio Miličević.

Do isteka prvog poluvremena nije više bilo pogodaka, i na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu.

U nastavku meča Željezničar je bolje stajao na terenu i kontrolirao loptu, te u konačnici u 90. minuti postigao i treći pogodak i poveo sa 3:1, strijelac je bio Lendrić.

Rezultat od 3:1 za Željezničar naposljetku se uspostavio i kao konačni ishod meča, te su Sarajlije uknjižile tri nova prvenstvena boda.

Željezničar je ovom pobjedom zadržao drugu poziciju na prvenstvenoj tabeli, dok je Radnik nakon poraza ostao na samom začelju prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog trinaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *