07/10/2024
1604172171637

Odigrana su još dva susreta trinaestog kola Premijer lige BiH, susreti u Mostaru i u Širokom Brijegu.

Zrinjski Mostar – Velež Mostar 3:1

Na stadionu pod “Bijelim brijegom” u Mostaru danas je u okviru trinaestog kola Premijer lige BiH odigran mostarski gradski derbi između Zrinjskog i Veleža.

Ekipa Zrinjskog bolje je otvorila ovaj duel i već u 16. minuti pogotkom Bilbije iz jedanaesterca poveli sa 1:0, sto je bio ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča Zrinjski je u 51. minuti pogotkom Bilbije poveo sa 2:0, potom je isti igrač u 58. minuti postigao svoj treći pogodak na meču i donio svom timu vodstvo od 3:0, da bi Velež u 81. minuti pogotkom Milica smanjio vodstvo domaćih na 3:1, sto se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat susreta.

Zrinjski se ovim trijumfom uključio u borbu za pozicije koje po završetku sezone vode u evropska klupska takmičenja, dok je i Velež unatoč porazu itekako ostao konkurentan za takvo što.

Široki Brijeg – Olimpik Sarajevo 1:0

Foto: Facebook/ NK Široki Brijeg

Stadion “Pecara” u Širokom Brijegu ugostio je danas u okviru trinaestog kola Premijer lige BiH ekipe Širokog Brijega i Olimpija iz Sarajeva.

Prvo poluvrijeme ovog meča završilo se bez pogodaka, da bi u nastavku Široki Brijeg u 84. minuti pogotkom Jurilja poveo sa 1:0, sto se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat meča.

Širokog Brijeg je ovim trijumfom ponovo u aktivnoj borbi za plasman na međunarodnu scenu za narednu sezonu, dok je Olimpik nakon poraza ostao posljednjeplasirani tim prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *