06/10/2024
FB_IMG_1604317177808

U vikendu za nama su odigrani susreti devetog i desetog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, u kojima su na šest od sedam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 34 pogotka na svim mečevima, od toga osam pogodaka na meču u Busovači, u domaćoj pobjedi Busovače nad Iskrom iz Bugojna.

Novi Travnik – Rudar Han Bila 3:1

Foto: Facebook/ FK Rudar Han Bila

Interesanatan susret u okviru ovog kola odigrali su u Novom Travniku ekipe Novog Travnika i Rudara iz Han Bile, a susret se završio pobjedom domaćeg tima rezultatom 3:1, te je shodno tome Novi Travnik nakon pobjede i dalje ostao na posljednjoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Rudar unatoč ovom porazu ostao na diobi prve pozicije prvenstva.

Podgrmeč Sanski Most – Brekovica 78 1:2

Foto: Facebook/ E:sana

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Sanskom Mostu timovi Podgrmeča i Brekovice 78, a susret se završio pobjedom tima iz Brekovice rezultatom 2:1, te je shodno tome tim Brekovice 78 sada četvrtoplasirani tim prvenstva, dok je Podgremeč unatoč porazu ostao prvoplasirani tim prvenstvene tabele.

Svi rezultati devetog kola i tabela Druge lige FBiH – grupa Zapad 1:

Svi rezultati desetog kola i tabela Druge lige FBiH – grupa Zapad 2:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *