06/10/2024
1604312573692

U vikendu za nama su odigrani susreti trinaestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na pet od osam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na tri meča.

Strijelci su u ovom kolu bili vrlo raspoloženi, postigavši ukupno 36 pogotka na svim mečevima, od toga sedam pogodaka na meču u Poljicu u domaćoj pobjedi Svatovca nad Dizdarušom iz Brčkog.

Gornji Rahić – Gradina Srebrenik 3:2

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Gornjem Rahiću timovi Gornjeg Rahića i Gradine iz Srebrenika, a susret se završio pobjedom Gornjeg Rahića rezultatom 3:2, te je shodno tome tim iz Gornjeg Rahića sada na osmoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Gradina unatoč porazu i dalje prvenstveni lider.

Lokomotiva Miričina – Seona 0:6

Foto: Facebook/ FK Seona

Vrlo efikasan susret u okviru ovog kola odigrali su u Miričini timovi Lokomotive i Seone, a susret se završio pobjedom Seone rezultatom 6:0, te je uslijed toga Seona i dalje drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Lokomotiva nakon poraza sada pretposljednji tim prvenstvene tabele.

Radnički Lukavac – Dinamo Donja Mahala 4:0

Foto: Facebook/ FK Radnički Lukavac

Jedan od interesantnijih susreta u okviru ovog kola odigrali su u Lukavcu timovi Radničkog i Dinama iz Donje Mahale, a susret se završio pobjedom Radničkog rezultatom 4:0, te je zahvaljujući tome tim iz Lukavca sada na trećoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Dinamo nakon ovog poraza sada jedanaestoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati trinaestog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon desetog trinaestog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *