06/10/2024
1604249731417

Proteklog vikenda odigrani su susreti trinaestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Centar, u kojima su na četiri od osam mečeva slavili domaći timovi, dva duela su završena neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 32 pogodaka na svim mečevima, od toga osam pogodaka na susretu u Ilijašu, u visokoj gostujućoj pobjedi Famosa iz Hrasnice nad Ilijašem.

Borac Jelah – Stupčanica Olovo 6:1

Derbi susret u okviru ovog kola odigrali su u Jelahu timovi Borca i Stupčanice iz Olova, a susret se završio pobjedom tima iz Jelaha rezultatom 6:1, te je uslijed toga tim Borca i dalje na liderskoj poziciji prvenstvene tabel, dok je Stupčanica nakon poraza sada petoplasirani tim prvenstva.

Ilijaš – Famos Hrasnica 2:6

Foto: Facebook

Vrlo efikasan susret odigrali su u timovi Ilijaša i Famosa iz Hrasnice, a susret se okončao trtijumfom Famosa rezultatom 6:2, te je tim iz Hrasnice nakon ove pobjede i dalje drugoplasirani tim prvenstva, dok je Ilijaš shodno ovom porazu sada na pretposljednjoj poziciji prvenstva.

Krivaja Zavidovići – Usora Žabljak 4:0

Foto: Facebook/ NK Usora

Zanimljiv meč u okviru ovog kola odigrali su u Zavidovićima timovi Krivaje i Usore iz Žabljaka, a susret se završio pobjedom tima iz Zavidovića rezultatom 4:0, te je uslijed toga Krivaja ovim trijumfom sada trećeplasirani tim prvenstva, dok je Usora nakon ovog poraza sada na šestoj poziciji prvenstvene tabele.

Svi rezultati trinaestog kola Druge lige FBiH – grupa Centar:

Tabela nakon trinaestog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *