08/07/2024

Odigran je zaostali susret osmog kola Premijer lige BiH, susret u Mostaru između Zrinjskog i Širokog Brijega.

Zrinjski Mostar – Široki Brijeg 2:1

Na stadionu pod “Bijelim brijegom” u Mostaru danas je u okviru zaostalog meča osmog kola Premijer lige BiH odigran hercegovački derbi između Zrinjskog iz Mostara i Širokog Brijega.

Zrinjski je već u uvodu meča pokazao da je danas odlučniji da dođe do pozitivnog rezultata, a tom linijom Mostarci su u 23. minuti pogotkom Ćorluke poveli sa 1:0, da bi samo minut kasnije već bilo i 2:0 za domaće, strijelac je bio Ivančić, a što se ispostavilo i kao rezultat prvog dijela meča.

U nastavku susreta Širokobriježani su nastojali postići pogodak i tako se rezultatski vratiti u meč, a u tome su uspjeli u 90. minuti, kada nogometaš Zrinjskog, Jakovljević, posprema loptu u vlastitu mrežu za rezultat od 2:1 u korist mostarskog tima, a taj rezultat od 2:1 ispostavio se i kao krajnji epilog ovog duela, odnosno, pogodak Širokog Brijega ispostavio se tek kao počasni.

Ekipa Zrinjskog se ovim trijumfom ponovo uključila u borbu za pozicije na tabeli koje po završetku sezone vode u evropska klupaska takmičenja, dok je Široki Brijeg unatoč današnjem porazu također vrlo konkurentan za takvo što.

Tabela nakon trinaest odigranih kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *