05/07/2024

Nakon nedavno odigrane utakmice u okviru prvenstva Druge lige FBiH – grupa Sjever izmedju Gornjeg Rahića i Gradine iz Srebrenika, pojavile su se razne objave na društvenim mrežama, a tim povodom saopštenjem za javnost oglasio se FK Gornji Rahić, sto u nastavku teksta prenosimo u cjelosti:

“Ono što nas je istinski iznenadilo u negativnom kontekstu jesu objave nakon utakmice u kojima se omalovažava ime našeg kluba, naših navijača ali i mjesta iz kojeg dolazimo.

Ti neukusni komentari su razlog da poručimo javnosti da mi nećemo nasjedati na provokacije niti ćemo naše goste prozivati i diskreditirati na bilo koji način.

Ono na šta treba skrenuti pažnju jeste i činjenica da je izvjesni gospodin, koji je našem timu predstavljen kao klupski novinar, ustvari lice koje vodi “nezvanične” Facebook stranice tima iz Srebrenika. Za ovu tvrdnju imamo i materijalne dokaze. Po našem viđenju, ovo je jako neprofesionalno.

Nakon toga, pojavila se još jedna objava, ali sad dijametralno suprotna, u toj objavi gosti su pohvalili nas kao domaćine i iznijeli kritike na račun suđenja.

Red je da podsjetimo javnost na dvije sporne situacije koje su trebale biti dosuđene u korist našeg tima.

Red je da podsjetimo naše goste da ovu utakmicu nije obilježio nijedan grub start, te da smo se, u duhu dobrih domaćina potrudili da se utakmica odigra na što profesionalniji način.

Nastavit ćemo se ponašati kao ozbiljna ekipa, kakvom smo se i dokazali u proteklom periodu a naše goste pozdraviti u namjeri da nam se obrate ukoliko imaju jasnu kritiku na način na koji ih dočekujemo.

Kao zajednica osuđujemo negativne komentare koji se odnose na konto našeg mjesta.

Podsjećamo vas, naša zajednica je pokazala u više navrata da se radi o civilizaciji, ako ništa, to ste mogli vidjeti na način na koji organizujemo utakmice, našoj infrastrukturi, svlačionicama, stadionu generalno ali i našim navijačima koji su, prije ove pandemije, bili primjer dostojanstvenog ponašanja na tribinama, kako kod kuće tako i u gostima.” – navodi se u saopštenju FK Gornji Rahić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *