06/10/2024
1604755097847

Odigrana su oba susreta današnjeg programa četrnaestog kola Premijer lige BiH, susreti u Sarajevu između Olimpika i Krupe, te u Doboju kod Kaknja između Mladosti i Slobode iz Tuzle.

Olimpik Sarajevo – Krupa 1:1

Na stadionu “Otoka” u Sarajevu danas su se u okviru četrnaestog kola Premijer lige BiH sastali Olimpik i Krupa, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme proteklo je uglavnom u izjednačenoj igri oba rivala, ali bez konkretnih prilika za pogotke sa obje strane.

Na kraju se u tom ritmu, početni rezultat bez pogodaka, ispostavio i kao finalni ishod prvog poluvremena ovog duela.

U nastavku meča, u 57. minuti, Krupa dolazi do pogotka i vodstva rezultatom 1:0, strijelac je bio Nikolić iz jedanaesterca.

Poslije vodstva gostiju, nogometaši Olimpika krenuli su na sve ili ništa kako bi poravnali rezultat, te su domaći stvorili nekoliko dobrih prilika, međutim, mreža golmana Krupe u narednim minutama nije se tresla, da bi ipak u 84. minuti Olimpik došao do poravnanja rezultata na 1:1, strijelac pogotka bio je Lekanić iz jedanaesterca.

Do kraja meča rezultat na semaforu više se nije mijenjao, te su Olimpik i Krupa na kraju podijelili bodove, uz podatak da je Krupa u 92. minuti ostala sa igračem manje, s obzirom da je drugi žuti i crveni karton dobio Palić.

Ovom podjelom bodova oba tima ostala su na pozicijama koje po završetku sezone vode u niži rang takmičenja.

Mladost Doboj-Kakanj – Sloboda Tuzla 2:0

Na stadionu “MGM Farma Arena” u Doboju kod Kaknja danas su se u okviru četrnaestog kola Premijer lige BiH sastali timovi Mladosti i Slobode iz Tuzle.

Domaći su idealno ušli u meč i već u 9. minuti poveli sa 1:0, strijelac za ispostaviće se i ishod prvog poluvremena bio je Alić.

U nastavku susreta Mladost u 56. minuti postiže i drugi pogodak, strijelac je bio Hadžić, za ispostaviće se kasnije i konačan rezultat ovog meča.

Mladost je ovim trijumfom dodatno pobjegla timovima koji se nalaze na pozicijama koje vode u niži rang takmičenja, dok je Sloboda nakon ovog poraza napravila korak unazad u takvim nastojanjima.

Tabela nakon nepotpunog četrnaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *