30/09/2024

U vikendu za nama su odigrani susreti četrnaestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na svih osam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su gosti nisu radovali niti na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili vrlo raspoloženi, postigavši ukupno 35 pogotka na svim mečevima, od toga po šest pogodaka na mečevima u Mionici i u Brčkom.

Gradina Sreberenik – Mramor 4:1

Foto: Facebook/ OFK Gradina Sreberenik

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Srebereniku timovi Gradine i Mramora, a susret se završio pobjedom Gradine rezultatom 4:1, te je shodno tome tim iz Sreberenika ostao na liderskoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Mramor nakon poraza ostao na posljednjoj na poziciji prvenstva.

Seona – Bosna Kalesija 2:1

Foto: Facebook/ FK Seona

Interesanatan susret u okviru ovog kola odigrali su u Hasan Polju timovi Seone i Bosne iz Kalesije, a susret se završio pobjedom Seone rezultatom 2:1, te je uslijed toga Seona i dalje drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Bosna nakon poraza sada trinaestoplasirani tim prvenstvene tabele.

Radnički Lukavac – Priluk 2:1

Foto: Facebook/ FK Radnički Lukavac

Jedan od interesantnijih susreta u okviru ovog kola odigrali su u Lukavcu timovi Radničkog i Priluka, a susret se završio pobjedom Radničkog rezultatom 2:1, te je zahvaljujući tome tim iz Lukavca sada na trećoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Priluk nakon ovog poraza sada četrnaestoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati četrnaestog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon desetog četrnaestog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *