30/09/2024

U vikendu za nama su odigrani susreti dvanaestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na tri od šest mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na tri meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 20 pogodaka na svim mečevima, od toga po pet na mečevima u Rami i u Gornjem Vakufu/Uskoplju.

Klis Buturović Polje – Ljubuški 0:2

Derbi susret u okviru ovog kola odigrali su u Buturović Polju timovi Klisa i Ljubuškog, a susret se završio pobjedom tima iz Ljubuškog rezultatom 2:0, te je shodno tome Ljubuški nakon pobjede i dalje prvoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Klis uslijed poraza ostao drugoplasirani tim prvenstvene tabele.

Turbina Jablanica – Tomislav Tomislavgrad 4:0

Foto: Facebook/ FK Turbina Jablanica

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Jablanici timovi Turbine i Tomislava iz Tomislavgrada, a susret se završio pobjedom tima iz Jablanice rezultatom 4:0, te je shodno tome Turbina sada trećeplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Tomislav nakon ovog poraza sada na desetoj poziciji prvenstvene tabele.

Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje – Bjelopoljac Bijelo Polje 4:1

Foto: Facebook/ HNK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje

Jedan od najefikasnijih susreta u okviru ovog kola odigrali su u Gornjem Vakufu/Uskoplju timovi Sloge i Bjelopoljca iz Bijelog Polja, a susret se završio pobjedom Sloge rezultatom 4:1, te je zahvaljujući tome tim iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja sada na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Bjelopoljac nakon ovog poraza sada jedanaestoplasirani tim prvenstva.

https://fb.watch/1F6SLjLgzW/

Svi rezultati dvanaestog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon dvanaestog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *