29/09/2024

Nogometaš Ammar Đuderija danas je potpisao višegodišnji ugovor sa seniorskim timom FK Olimpik Sarajevo, zvanično je potvrdio ovaj klub.

“Đuderija je ljetos stigao u klub iz FK Sarajevo u kojem je ponikao, a nakon što je odigrao vrlo dobro za juniorski tim u Omladinskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, kao nagrada je stigao potpis za seniorski tim.

Drago mi je zbog potpisa ugovora. Ovo je veliki dan za mene i moju porodicu, s obzirom na to da sam uvijek maštao da dobijem priliku u seniorskom fudbalu. Nadam se da ću iskoristiti priliku i nametnuti se stručnom štabu prvog tima i dobiti priliku za igru, rekao je Đuderija nakon potpisa ugovora.

Novi prvotimac Vukova, koji igra na poziciji veznog igrača i krilnog napadača, iskoristio je priliku da se zahvali ljudima u klubu na ukazanom povjerenju, kao i svojim saigračima.

Želim da se zahvalim ljudima iz kluba koji su mi ukazali povjerenje, kao i treneru i saigračima iz juniroskog tima koji su me odlično prihvatili nakon mog dolaska. Svakako da u svemu ovom što se meni dešava ima dosta i njihove zasluge. Na meni je da sada dam sve od sebe i nametnem se u prvom timu za šansu za nastup, rekao je Đuderija nakon potpisa ugovora.

Đuderija je ove jeseni upisao nastup u seniorskom timu u utakmici Kupa BiH, dok je u juniorskoj ekipi odigrao deset utakmica, u kojim je dva puta bio strijelac i upisao jednu asistenciju. Upisao je i 12 nastupa za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine u prethodnom periodu.” – navodi se iz FK Olimpik Sarajevo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *