30/09/2024

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu selekciju Italije u svom šestom susretu u okviru Lige nacija A.

Bosna i Hercegovina – Italija 0:2

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu nogometna reprezentacija BiH ugostila je u okviru šestog kola Lige nacija A selekciju Italije, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Izabranici selektora Dušana Bajrvića loše otvaraju susret i već u 22. minuti primaju pogodak, odnosno Italija dolazi do prednosti od 1:0, strijelac je nakon dobre akcije bio Belotti.

Poslije prvog gola, selekcija Italije mogla je i ubrzo do brzo drugog, međutim, izuzev nekoliko obećavajućih prilika mreža golmana selekcije BiH do isteka četrdeset i pete minute više nije bilo, i na odmor između dva poluvremena tako se, dakle, otišlo pri rezultatu 1:0 u korist selekcije Italije.

Početkom drugog poluvremena selekcija Italije je izvršila novi pritisak na domaću selekciju, i ubrzo postigla i drugi pogodak i povela sa 2:0, strijelac je bio Berardi u 68. minuti.

Poslije drugog gola za Italijane ritam igre je u potpunosti opao, selekcija BiH potpuno nemoćna da ozbiljnije zaprijeti gostujućem golmanu, a Italija zadovoljna rezultatom, te se susret naposlijetku i okončao rezultatom 2:0 u korist gostiju iz Italije.

Italija je sa ovom pobjedom osigurala prvo mjesto i odlazak na zavšnicu Lige nacija A, dok je selekcija BiH izgubila odranije ispala iz takmičenja, te će naredno izdanje istog igrati Ligu B.

Konačna tabela grupe 1 Lige A:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *