06/10/2024
1605973983637

Odigran je drugi susret današnjeg programa petnaestog kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu između Željezničara i Slobode iz Tuzle.

Željezničar Sarajevo – Sloboda Tuzla 2:2

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu danas su se u okviru petnaestog kola Premijer lige BiH sastali Željezničar i Slobode iz Tuzle, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Početak utakmice donio je ekspresno i iznenađujuće vodstvo Tuzlaka, odnosno, Sloboda je već u 2. minuti povela sa 1:0, strijelac je bio Kurtalić.

Ipak, u 22. minuti rezultat na semaforu bio je poravnat na 1:1, gol za Željezničar postigao je Juričić i tako su se stvari rezultatski vratile na početak.

Do isteka prvog poluvremena bilo je još šansi sa obje strane, ali nije više bilo pogodaka, i na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu.

U nastavku susreta Željezničar je imao terensku inicijativu, dok je Sloboda opasno prijetila iz kontranapada, a u takvom odnosu prema igri bolje se snašao domaći tim, koji u 75. minuti dolazi do pogotka i vodstva rezultatom 2:1, strijelac je bio Štilić.

Nakon vodstva domaćih Sloboda je pokušavala doći do pogotka i poravnanja, a upravo to se u 88. minuti i dogodilo, strijelac za 2:2 bio je Alić.

Do kraja meča domaći su nastojali postići treći pogodak i tako doći do pobjede, međutim, to se nije dogodilo, i rezultat 2:2 se ispostavio kao krajnji epilog ovog duela.

Ovom podjelom bodova Željezničar je ostao drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Sloboda ostala u donjoj polovini prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog petnaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *