06/10/2024
1602329887514

U Sarajevu je održana 20. manifestacija izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji Nezavisnih novina i Radio-televizije BiH.

Najbolji sportista u BiH za 2020. godinu je nogometni reprezentativac BiH Miralem Pjanić.

Pjanić je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 98 utakmica i postigao 15 golova.

„Hvala vam svima za nagradu za sportistu godine, naravno da mi je vrlo drago što sam je dobio. Zahvaljujem svima onima koji su birali, kao i reprezentaciji i klubu. Bila je vrlo uspješna sezona sa Juventusom, a prelazak u Barcelonu je sigurno kruna moje karijere i nešto fenomenalno. Nadam se da će u budućnosti biti još puno uspjeha. Ovo će biti još jedan motiv da bolje radim i budem primjer našoj djeci u BiH, da i oni budu jednog dana u reprezentaciji i najvećim klubovima svijeta. Ova nagrada imaće posebno mjesto u mojoj kući.“ – izjavio je Pjanić.

Osim Pjanića u konkurenciji za najboljeg sportistu bili su košarkaš Jusuf Nurkić i rukometaš Benjamin Burić.

Nekadašnjem selektoru „U-17“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakibu Malkočeviću, koji je preminuo ove godine, posthumno je dodijeljena nagrada za životno djelo. Kao selektor bh. kadeta Malkočević je tri puta uzastopno ostvario plasman na Evropsko prvenstvo.

Najbolja sportistkinja BiH u ovoj godini je košarkašica Marica Gajić, dok je za najbolju ekipu proglašena ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *