06/10/2024
DSC_0008

U organizaciji NS/FS BiH u „Kući fudbala“ u Sarajevu je održan seminar na kojem su prisustvovali finansijski službenici svih klubova Premijer lige BiH.

Na seminaru se govorilo o finansijskom kriterijumu u postupku licenciranja klubova Premijer lige za sezonu 2021/22. za UEFA-ina i domaća takmičenja.

Osim predstavnika klubova našeg elitnog nogometnog takmičenja, seminaru je prisustvovao i ovlašteni revizor iz certifikovane revizorske kuće, a koji će vršiti reviziju finansijskih izvještaja klubova u nastupajućoj sezoni licenciranja.

Eksperti iz Administracije za licenciranje klubova su učesnicima ovog seminara detaljno prezentovali sve zahtjeve koje će morati da ispune iz finansijskih kriterijuma u postupku licenciranja, na osnovu praktičnih primjera iz prethodnih sezona.

Ovlašteni revizor je predstavnike klubova upoznao sa tehničkim detaljima vršenja revizije finansijskih izvještaja u klubovima koji će biti sprovedeni u zadatom vremenskom okviru.

Također, predstavnici klubova su iznijeli svoje probleme sa kojim se susreću prilikom ispunjavanja obaveza zadatog finansijskog kriterija za licenciranje klubova.

Naglašeno je da su ciljevi Saveza i nogometnih klubova unapređenje svih aspekata poslovanja, posebno finansijskog, uz dosljednu primjenu Pravilnika o licenciranju i ostalih propisa koji se odnose na ovu oblast, te maksimalno poštivanje i provođenje svih obaveza na relaciji klubovi-igrači-uposlenici.

U narednom periodu biće organizovan i drugi seminar koji se tiče licenciranja klubova, a na njemu će biti obrađene teme iz administrativnog, pravnog, sportskog i infrastrukturnog kriterijuma.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *