29/09/2024

Tokom prijateljske nogometne utakmice koja je jučer odigrana u Međugorju između premijerligaša Zrinjskog iz Mostara i Željezničara iz Sarajeva, dogodio se, između ostalog, i jedan nerado viđen događaj na tribinama.

Naime, jednom od navijača mostarskog Zrinjskog je pozlilo, te su morali intervenisati ljekarski timovi, ali i sportski radnici kako bi se izbjegla tragedija, a susret je u tim trenutcima prekinut.

Prvobitno je, u maniru ljekara, sa prvom pomoći intervenisao poznati kamerman iz Sarajeva, Goran Kujundžić, inače, jedan od članova Udruženja građana 1921.ba, koji je u tom trenutku bio najbliži nesretnom mladiću, te je tako zapravo i izbjegnut neželjeni cenario.

U međuvremenu su dotrčali i fizioterapeut Zrinjskog, Marko Pehar, kao i ljekar ovog kluba, Branislav Đolo, koji su profesionalno uradili svoj posao i u konačnici mladića vratili u život.

Inače, važno je dodati da je gest kamermana Gorana Kujundžića, u širim krugovima poznatog, između ostalog, i kao vrlo cijenjenog navijača sarajevskog Željezničara, pokazao kako je, biti human i postupiti kao čovjek, zapravo, mnogo važnije od rivalstva timova ili navijača u datom trenutku.

Primjer kamermana Kujundžića, koji se i ranije zajedno sa članovima UG 1921.ba, odazivao mnogim pozivima humanitarnog karaktera, svakako je putokaz svim navijačima u Bosni i Hercegovini da prevashodno svi trebaju biti ljudi, te da je to jedini ispravan put u životu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *