29/09/2024

Odigrana su četiri preostala susreta šesnaestog kola Prve lige FBiH, susreti u Posušju, Gabeli, Hadžićima, i u Žepču.

Posušje – TOŠK Tešanj 0:2

Na stadionu “Mokri Dolac” u Posušju danas su se u okviru šesnaestog kola Prve lige FBiH sastali timovi Posušja i TOŠK-a iz Tešnja.

Suret u Orašju bolje su otvorili gosti iz Gradačca, koji su pogotkom Klarića poveli sa 1:0, za ujedno i rezultat prvog poluvremena, a u nastavku ponovo Tešnjaci stižu do pogotka i vodstva rezultatom 2:0, strijelac za, ispostaviće se i konačni epilog ovog duela, bio je Škrijelj.

TOŠK je ovim trijumfom sada drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Posušje i nakon poraza ostao na liderskoj poziciji prvenstva.

GOŠK Gabela – Jedinstvo Bihać 1:0

Stadion “Perica Pero Pavlović” u Gabeli danas je bio mjesto susreta šesnaestog kola Prver lige FBiH, sastali su se timovi GOŠK-a i bihaćkog Jedinstva.

Nakon prvog poluvremena ovog susreta nije bilo pogodaka a u nastavku domaći pogotkom Haračića u posljednjim trenutcima meča dolaze do vodstva od 1:0, što je na kraju bio i konačan rezultat ovog duela.

GOŠK je i sa ovim trijumfom i dalje na začelju prvenstvene tabele, dok je Jedinstvo i nakon poraza ostalo u sredini prvenstva.

Rezultati današnjeg programa šesnaestog kola Prve lige FBIH:

Tabela nakon šesnaest odigranih kola u okviru Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *