29/09/2024

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u okviru susreta četvrtog kola grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Holandiji, selekciju Rumunije.

BiH – Rumunija 5:0

U Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici odigran je susret četvrtog kola grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine između reprezentacija BiH i Rumunije, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo sportsko zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Izabranici selektora Ive Kreze su već od samog početka meča pokazali da su kvalitetniji tim od svojih rivala, te su, shodno tome, u 18. minuti stigli do vodstva od 1:0, strijelac pogotka bio je Ivanković.

Pogodak za vodstvo reprezentacije BiH ujedno je bio i posljednji važniji detalj u prvom poluvremenu, te su igrači otišli na pauzu uoči drugog dijela susreta.

U nastavku meča reprezentacija BiH je u 21. minuti pogotkom Kahvedžića povisila vodstvo na 2:0, a taj pogodak će se kasnije ispostaviti i kao ključni vezano za krajnji epilog duela.

Samo tri minute kasnije, tačnije u 25. minuti, Radmilović je svojim pogotkom selekciji BiH donio rezultatsku prednost od 3:0, te već tada i gotovo sigurnu pobjedu.

Kahvedžić je potom u 37. minuti svojim drugim pogotkom na susretu povećao prednost domaće reprezentacije na 4:0, i slavlje je i definitivno moglo početi.

Do kraja susreta reprezentacija BiH postigla je i peti pogodak, i samo začinila veliki trijumf, strijela za 5:0 i ujedno konačan rezultat bio je Jelić u posljednjoj minuti.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u futsalu tako je po prvi put u svojoj historiji izborila plasman na prvenstvo Evrope koje će se 2022. godine održati u Holandiji.

Važno je, također, istaći podatak da su izabranici selektora Ive Kreze prvi na “starom kontinentu” kojima je kroz ove kvalifikacije takvo što pošlo za rukom.

Po završetku susreta selektor reprezentacije BiH, Ivo Krezo, izjavio je sljedeće:

„Nakon pobjede od 5:0 svi vjerovatno misle da je to bio lagan meč, međutim to nije tako. Čestitam igračima na odličnoj igri, ne samo večeras već tokom čitavih kvalifikacija. Protiv Rumunije smo ostavili srce na terenu i postići 5 golova protiv takve ekipe nije mala stvar. Svi zaslužuju čestitke za ovaj uspjeh i plasman na Evropsko prvenstvo. Rad i trud se isplatio i nagrađeni smo zbog toga. Pokazali smo kako se bori za svoju zemlju i svi smo presretni.“

Tabela nakon četvrtog kola grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Holandiji:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *