07/10/2024
1615810367359

Proteklog vikenda odigrani su susreti sedamnaestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Centar, u kojima su na pet od osam mečeva slavili domaći timovi, dva duela su završeno neriješeno, dok su se gosti radovali na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili neraspoloženi, postigavši ukupno 18 pogodak na svim mečevima, od toga sedam pogodaka na susretu u Visokom, u domaćoj pobjedi Bosne nad SAŠK Napretkom iz Sarajeva.

Borac Jelah– Azot Vitkovići 2:0

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Jelahu timovi Borca i Azota iz Vitkovića a susret se završio pobjedom tima iz Jelaha rezultatom 2:0, te je uslijed toga tim Borca i dalje na liderskoj poziciji prvenstvene tabeli, dok je Azot nakon ovog poraza sada dvanaestoplasirani tim prvenstva.

Famos Hrasnica – Natron Maglaj 1:0

Interesantan susret odigrali su u Hrasnici timovi Famosa i Natrona iz Maglaja, a susret se okončao trijumfom Famosa rezultatom 1:0, te je tim iz Hrasnice nakon ove pobjede i dalje drugoplasirani tim prvenstva, dok je Natron shodno ovom porazu sada na desetoj poziciji prvenstva.

Moševac – Srupčanica Olovo 0:3

Derbi meč u okviru ovog kola odigrali su u Moševcu timovi Moševca i Stupčaniceiz Olova, a susret se završio pobjedom tima iz Olova rezultatom 3:0, te je uslijed toga Stupčanica ovim trijumfom sada trećeplasirani tim prvenstva, dok je Moševac nakon ovog poraza sada na petoj poziciji prvenstvene tabele.

Svi rezultati sedamnaestog kola Druge lige FBiH – grupa Centar:

Tabela nakon sedamnaestog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *