06/10/2024
IMG_20210323_145022~3

Nakon što smo mi sa portala sportskevijesti.com objavili tekst u kojem navodimo činjenicu da je, tokom današnje konferencije za štampu uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, između selekcija Finske i BiH, Nogometni savez Finske napravio previd i postavio pogrešne zvanične ambleme koji najavljuju ovaj duel, obratili smo se i našim kolegama u Finskoj, sa kojima smo se upoznali tokom ranijih mečeva dva tima, te im ukazali na propust.

Podsjećanja radi, selektor i reprezentativci Finske govorili su o sutrašnjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, a ispred njih su se nalazili zvanični amblemi koji označavaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a koje su okončane.

Ipak, prema objašnjenju koje smo dobili od finskih kolega, zapravo se ne radi o propustu, već se taj amblem, shodno instrukcijama iz UEFA, odnedavno koristi kao univerzalni za sve mečeve evropskih kvalifikacija, bez obzira da li se radi o kvalifikacijama za Evropsko ili Svjetsko prvenstvo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *