06/10/2024
FB_IMG_1616622858988

U Helsinkiju je večeras odigran prvi susret grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, između reprezentacija Finske i BiH.

Finska – BiH 2:2

Večeras je odigran susret prvog kola grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, u Helsinkiju su se sastale reprezentacije Finske i BiH.

Nakon prvog poluvremena, u kojem su obje reprezentacije imale svoje prilike za pogotke, ipak su mreže oba golmana mirovale, i na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu.

U nastavku susreta, u 55. minuti reprezentacija BiH je stigla do pogotka i vodstva rezultatom 1:0, i to tako što je Pjanić promašio jedanaesterac, da bi nakon odbrane golmana loptu plasirao u nebranjeni dio mreže.

Ipak, samo tri minute kasnije Finska je pogotkom Pukkia došla do poravnanja rezultata na 1:1, a potom u 77. minuti pogotkom istog igrača i do vodstva od 2:1, dakle, do potpunog preokreta.

I kada se činilo da će Finska ostvariti trijumf, Stevanović je svojim pogotkom reprezentaciji BiH donio poravnanja rezultata na 2:2, i upravo se taj ishod ispostavio i kao konačni.

Tako su reprezentacije Finske i BiH kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo započele sa po jednim osvojenim bodom, te se sada predstoje naredni kvalifikacioni mečevi.

Tabela grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru nakon prvog odigranog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *